Praktische zaken

Regels voor aanvang en einde schooltijd

De leerlingen zijn `s morgens vanaf 08.15 uur welkom op school. Vanaf dat tijdstip is er ook een pleinwacht buiten. Wij willen leerlingen en ouders vragen niet voor 08.15 uur op school te komen. Op dit moment gaan de leerlingen direct naar binnen als ze op school komen. In de klas worden ze opgewacht door hun leerkracht. Om 08.25 uur gaat de eerste bel en om 08.30 uur start de les. Op dit moment zijn de leerlingen van onze school verdeeld in twee cohorten. Het eerste cohort gaat om 14.10 uur naar huis en de tweede groep om 14.20 uur. Dit heeft als doel om de stroom van ouders en kinderen te verdelen.

Gevonden voorwerpen

Het gebeurt wel eens dat er kleding, tassen e.d. op school blijven liggen. In de hal verzamelen we dit. Om de school netjes te houden vragen we de kinderen om geen tassen, jassen en schoenen op school te bewaren. Wilt u zo af en toe eens om het hoekje kijken of er nog ‘bekende’ spullen liggen?

Enkele verkeersregels

De kinderen het liefst zoveel mogelijk met de fiets naar school laten komen of brengen. Mocht u uw kind(eren) toch met de auto brengen dan kunt u de auto parkeren op de daarvoor ingerichte parkeerplaats of op het parkeerterrein van de kerk. Het gedeelte bij de overzet (ook de entree van de parkeerplaats naast school) en de eerste 30 meter van het Sevenaerpad moet i.v.m. de verkeersveilig autovrij blijven. Wachtende ouders worden verzocht op de oprit van de school te wachten. Dit i.v.m. het overzicht tijdens de overzet. De kinderen gaan lopend (met de fiets) het schoolplein op en af via de ‘sluis’.

Zendingsgeld

Als school zijn we gestopt met het inzamelen van zendingsgeld op maandag. Dit schooljaar willen we op een alternatieve manier geld inzamelen voor een goed doel. Hierover volgt later in het schooljaar meer informatie.

Verjaardagen en trakteren

Op dit moment wordt er bij ons op school niet getrakteerd bij een verjaardag. Uw kind mag wel een verjaardagskaart uitzoeken, waarmee hij of zij samen met een klasgenootje bij de andere klassen langs mag gaan. Achter op de verjaardagskaart komen de namen van de aanwezige leerkrachten te staan. Wilt u van te voren wel even met de groepsleerkracht afstemmen?